Over Marianne

=

Orthomoleculair advies

=

Gewichtsbeheersing

Mijn verhaal

Marianne Lefever

Mijn naam is Marianne en ik ben geboren en getogen in Antwerpen en omstreken. Reeds als jonge moeder kreeg ik last nek- en schouderpijnen. De klassieke medicatie, zoals spierontspanners en ontstekingsremmers, werden me voorgeschreven zonder blijvend resultaat.

Via een collega kwam ik bij een osteopaat terecht. Die vroeg me of ik de laatste dagen veel suikers had gegeten want “last van de nek” dat is een maag-darmprobleem. Dit leek me zo onwaarschijnlijk, wat hebben mijn nekspieren nu te maken met mijn maag of darmen? Ik was allesbehalve overtuigd maar wilde het toch een kans geven en at in de dagen daarna geen suikers meer en ja, buiten mijn verwachting, trad er beterschap op. Mijn interesse was gewekt en ik wou hier meer over weten.

Het viel me ook op dat ik lang niet de enige was met spierklachten of andere chronische gezondheidsproblemen; zoveel mensen met klachten die medicatie nemen die al dan niet soelaas biedt maar geen definitieve oplossing brengt.Buiten mezelf wilde ik die anderen graag helpen maar had geen medische achtergrond.

Op zoek naar informatie

Mijn opleidingen

Dus ging ik op zoek naar een opleiding en kwam uit bij de vierjarige opleiding van gezondheidstherapeut, waar onder meer in de eerste twee jaren een basisopleiding anatomie en pathologie gegeven worden.

Een basisopleiding kinesiologie volgde. Vervolgens studeerde ik de opleiding Orthomoleculaire Therapie.

Regelmatig volg ik extra’s seminaries en bijscholing. Tijdens de opleidingen en de stages zag ik de impact van voeding en leefstijl op onze gezondheid.

Graag begeleid ik je vandaag naar een evenwichtig voedingspatroon en gezonde levensstijl zodat je weer bruist van energie.

Contact

Kan ik je helpen?

Ben je klaar met overgewicht, vermoeidheid of chronische pijn? Neem dan gerust contact met me op via het contactformulier. Bellen mag ook: + 32 (0)476 65 5882.

11 + 13 =